Prezență băimăreană la Forumul Mondial al Educației NonFormale

0
186

În perioada 9-11 decembrie, la Rio de Janeiro, a avut loc primul Forum Mondial al Educației NonFormale, eveniment organizat de către Alianța Mondială a Cercetașilor, în parteneriat cu agențiile ONU (UNICEF, UNFPA, Biroul Reprezentantului pentru Tineret al Secretarului general al ONU) și Alianța „The Big 6”: World YMCA, World YWCA, World Girls Guides and Girls Scouts, Crucea Roşie, The International Award.
Acest forum și-a propus să exploreze modalitatea în care organizațiile pot să dezvolte și să implementeze acțiuni și programe sustenabile care să fie corelate cu cele mai recente trenduri în educația nonformală.

Au fost prezenți 400 de participanți din 170 de țări, reprezentând 70 de organizații, toți cei prezenți putând participa activ la 40 de sesiuni plenare și ateliere de lucru. Delegația World YMCA a fost formată din cinci persoane: Răzvan Victor Sassu, Alina Pop, Mary Antelo, Ana Clara Marti, Erin McQuin. Băimăreanca Alina Pop a facilitat un atelier pe tematica standardelor de calitate în lucrul cu tinerii și a co-facilitat, împreună cu Răzvan Victor Sassu și Peter Blatch (vicepreședinte WOSM), un Laborator de Inovare pe tematica: Educație și Politici publice, atelier în care participanții au creat principiile care vor sta la baza unei propuneri de politică publică privind educația non-formală. Mary Antelo a facilitat un atelier despre crearea de oportunități pentru tinerii nou veniți în comunitate (refugiati, migranți, imi­granți etc). Pe lângă programul oficial, delegația YMCA a avut întâlniri în cadrul Alianței „The big 6” la care a participat și reprezentantul pentru Tineret al Secretarului general al ONU. „Am avut bucuria de a participa la acest eveniment mondial deosebit de important unde educația nonformală a fost așezată în centrul discuțiilor (…) Participanții la acest eveniment și organizațiile implicate și-au manifestat dorința de a crea legături și parteneriate mult mai puternice pentru a fi capabile să implementeze angajamentele asumate prin Agenda 2030 și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, înțelegînd mult mai bine trendurile din sectorul de tineret, bunele practici din sector și oportunitățile de colaborare. Continuând să inovăm, putem permite celei mai mari generații de tineri să își conștientizeze întregul potențial și să prospere într-o lume aflată într-o schimbare rapidă”, a declarat Alina Pop, director executiv Federația YMCA România, delegat World YMCA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.