GRAIUL MARAMUREȘULUI – 30 DE ANI DE ACTIVITATE

0
272

• 23 decembrie 1989 – 23 decembrie 2019 •

Ziua de 23 decembrie 1989 rămâne în istoria Maramureșului ca fiind momentul care marchează apariția ziarului GRAIUL MARAMUREȘULUI, primul în județul nostru și singurul ziar cotidian care și-a continuat neîntrerupt activitatea până azi, 23 decembrie 2019, când se împlinesc 30 de ani de la înființare.

N-a fost ușor, dar nici foarte greu, pentru că, în fiecare zi, am avut alături de noi miile și zecile de mii de cititori, care într-un final pot fi cuantificați la zeci de milioane, în decursul celor 30 de ani.
Și pentru asta, în numele tuturor ziariștilor de la GRAIUL MARAMUREȘULUI – unii trecuți într-o lume mai bună, alții în pensie, câțiva încă în activitate – și al salariaților care au activat în decursul anilor, VĂ MULȚUMIM, STIMAȚII NOȘTRI CITITORI.
Fără dumneavoastră astăzi n-am fi existat.

Credibilitatea – o „rețetă” de succes

Suntem printre puținele ziare din țară care se pot mândri cu o asemenea longevitate. Specialiștii spun că doar 5% din companiile româ­nești au ajuns să atingă 30 de ani de activitate.
Foarte probabil mulți se întreabă cum am rezistat. N-a existat o rețetă anume și nici o baghetă magică, dar în tot ceea ce am întreprins a existat un echilibru.
Fie că a fost vorba de conținutul ziarului, fie de prețul acestuia. Și nu în ultimul rând, tarifele de publicitate, cele mai reduse din județ și chiar din Transilvania.
N-am căutat senzaționalul, dar am căutat informația și mai ales credibilitatea ei. N-am trecut de la o extremă la alta, iar atunci când există un colectiv redacțional format din profesioniști, adevărați oameni de condei, cu experiență jurnalistică, lucrurile au mers parcă de la sine.
Și timp de 30 de ani, n-au existat probleme pe care să nu le putem ges­tiona. Întotdeauna prioritatea noastră au fost cititorii.

Respect și prețuire

Îmi aduc aminte, cu respectul cuvenit și cu prețuire, de toți colegii mei, cu care mă pot mândri oricând și oriunde. Chiar dacă unii dintre ei au părăsit această lume, rămân în memoria noastră și a cititorilor.
Poate că ar trebui să-i amintesc, dar n-am găsit o formulă prin care să-i plasez pe toți pe primul loc și doar o simplă prezentare, în ordine alfabetică, mi se pare neînsemnată, neelocventă pentru ceea ce au însemnat ei pentru ziarul GRAIUL MARAMUREȘULUI.
Dumneavoastră, cititorii noștri, chiar dacă nu i-ați cunoscut personal pe toți jurnaliștii de la GRAIUL, i-ați cunoscut și simțit aproape prin informațiile pe care le-au inserat în coloanele ziarului, iar ei, la rândul lor, v-au simțit aproape, în fiecare zi. Chiar și atunci când, poate, n-au reușit în totalitate să se ridice la nivelul așteptărilor dvs, sau când i-ați criticat pentru modul în care au tratat un eveniment sau altul.

Internet vs. presa scrisă

Meritul nostru, dacă se poate numi așa, este că am rezistat în formatul tipărit, cu atât mai mult acum, în era digitală, când internetul este aproape la îndemâna oricui și oferă orice fel de informație, într-un timp extrem de scurt, cu un simplu click, fără costuri, fără un abonament special și fără să fie nevoie să te deplasezi la un chioșc.
Da, internetul ne-a acaparat cu totul și nici ziariștii nu pot concepe viața fără el, însă cei care încă activăm în media scrisă avem obligația și vă promitem că vom face tot ce depinde de noi pentru a vă convinge că ziarul în format print are încă viitor.
O putem face cu informații atractive, utile, echilibrate și credibile, pe care internetul, cu toate facilitățile sale, nu le oferă. Iar dacă dumneavoastră, cititorii noștri, veți avea încredere în ceea ce scriem și veți fi alături de noi, atunci totul va deveni mai ușor.
Acum, la ceas aniversar, la împlinirea a 30 de ani de activitate, colectivul ziarului GRAIUL MARAMUREȘULUI vă mulțumește dumneavoastră, cititorilor noștri, pentru faptul că sunteți alături de noi în fiecare zi.
Vă dorim CRĂCIUN FERICIT, multă sănătate și numai bine!
LA MULȚI ANI!

Vasile ILUȚ

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.