Donare de organe pentru transplant în Baia Mare

0
162

În zorii Ajunului de Crăciun, o familie din Baia Mare a acceptat să dăruiască viață pentru a salva alți pacienți aflați în suferință pe listele de așteptare. Transplantul înseamnă VIAȚĂ!
La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a avut loc o nouă prelevare de organe, de la un donator de 67 de ani, intrat în moarte cerebrală.
Datorită generozității familiei, 5 oameni s-au bucurat de o noua șansă la viață, primită prin transplant de ficat, rinichi și cornee.
Echipa de coordonare a spitalului din Baia Mare, condusă de dr. Andrei Mureșan, a avut emoționanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate, iar echipele de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni și Institutul Clinic De Urologie și Transplant Renal Cluj, coordonate de doi profesioniști desăvârșiți și devotați acestei activități de mulți ani, dr. Guenadiy Vatachki şi dr. Florin Elec, au avut misiunea de a realiza prelevarea efectivă.
Ulterior, efortul lor a fost transmis echipelor de transplant ale celor două spitale din București și Cluj-Napoca, unde alte echipe de chirurgi și anesteziști, pentru care ”Viața are prioritate”, au închis cu succes „lanțul vieții”. Corneea a fost transplantată la Spitalul Militar Central București.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.