Prins la scurt timp după ce a sustras un telefon mobil

0
35

Un tânăr, de 23 de ani, a sesizat Poliția Municipiului Baia Mare despre faptul că i-a fost sustras telefonul mobil.
Acesta a declarat că, în timp ce se deplasa pe B-dul Republicii, din Baia Mare, o persoană necunoscută i-a sustras telefonul mobil din mână, în timpul unei conversații telefonice, fără a întrebuința acte de violență, după care a fugit înspre strada Vasile Alecsandri.
În urma verificărilor, la scurt timp, polițiștii de ordine publică au identificat un tânăr, de 18 ani, din Baia Mare, bănuit de comiterea faptei.
Telefonul mobil sustras a fost recuperat și restituit părții vătămate.
În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.


Tâlhărie soluționată de polițiștii de investigații criminale

Un tânăr, bănuit de comiterea unei tâlhării, a fost identificat și este cercetat pentru documentarea întregii activități infracționale.
Activitățile de documentare efectuate de polițiști au relevat că tânărul, de 19 ani, din Baia Mare, a sustras prin violență telefonul mobil și 100 de lei, de la un alt tânăr care se deplasa pe strada Vlad Țepeș. Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de 500 lei.
Prejudiciul a fost recuperat aproape în totalitate și predat părții vătămate.

Faptă bună în prag de sărbători

La sediul Poliției municipiului Baia Mare s-a prezentat un bărbat pentru a preda un portofel.
În timp ce se afla în stația Piața Izvoare din Baia Mare, acesta a observat că o persoană necunoscută a sustras portofelul unui bărbat care a urcat într-un autobuz. Nu a rămas indiferent, ci s-a îndreptat spre autor, reușind să recupereze portofelul. În portofel se aflau diferite sume de bani, lei și euro.
Polițiștii au identificat persoana vătămată, un băimărean, i-au predat portofelul și continuă cercetările pentru identificarea autorului și tragerea acestuia la răspundere penală.

Prins în timp ce transporta un bun furat

O persoană a sesizat poliția despre faptul că pe drumul comunal dintre localitățile Ferești și Oncești se deplasează un vehicul, în care se află un tub pentru canalizare ce a fost sustras.
Polițiștii s-au deplasat pe drumul indicat, reușind să oprească o autoutilitară pentru transport marfă, condusă de un bărbat, de 44 de ani, din comuna Oncești.
În urma controlului, în autoutilitară a fost găsit un tub de 6 metri, iar verificările au relevat că acesta a fost sustras din Ferești.
Bărbatul care conducea vehiculul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deți­ne permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Tubul, în valoare de aproximativ 1.000 lei, a fost recuperat și restituit părții vătămate.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt calificat, conducere fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice”.

Un brăduț „procurat” ilegal vă poate aduce un dosar penal

Polițiștii din Suciu de Sus au fost sesizați că, în locul numit Valea Ponorâtei se taie fără drept pomi de Crăciun.
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că au fost tăiați și abandonați 10 pomi de Crăciun.
Verificările au relevat că bănuit de comiterea faptei este un tânăr, de 17 ani, din comuna Coroieni. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.
Totodată, polițiștii au identificat un alt tânăr, de 25 de ani, care a tăiat doi arbori verzi, nemarcați, de esență molid. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat și predat în custodie organelor silvice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.