Cursuri de calificare

0
28

În 2019, doar 30 de fermieri au urmat un curs de formare profesională în agricultură. Numărul redus de absolvenți se datorează în primul rînd lipsei sesiunilor de depunere a proiectelor pe Submăsura 6.1 ,,Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și pe Submăsura 6.3 ,,Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.
S-au derulat în acest an 4 cursuri, pentru calificare în meseriile de: pomicultor (22 absolvenți), crescător de animale (15), lucrător în cultura plantelor (6) și apicultor (9). Aceste cursuri sînt utile și pentru obținerea unui punctaj mai mare în cadrul criteriilor de selecție a proiectelor de finanțare cu fonduri europene nerambursabile.
Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plată și de măsurile compensatorii de dezvoltare rurală (Măsura 10 – Agromediu și climă, respectiv Măsura 11 – Agricultură ecologică), fermierii trebuie să facă dovada deținerii competențelor pentru respectarea cerințelor specifice pachetelor solicitate la plată și cerințelor de bază conform Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Pe Măsura 10, au fost 177 de cursanți, iar pe Măsura 11, în acest an, au fost 27 de cursanți.
Fermierii întocmesc de regulă proiecte pentru: Submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, Submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici și Submăsura 4.1 – Investiții în exploatațiile agricole.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.