Direcția Județeană pentru Agricultură Maramureș, în 2019

0
29

Verificări la legume și fructe

În cursul anului 2019, inspectorii de la Direcția Județeană pentru Agricultură Maramureș au făcut 311 controale, în urma cărora au dat 127 de avertismente scrise și 3 amenzi a cîte 300 lei fiecare. Au fost făcute 10 controale pe fertilizanți, 60 de controale la fermele de tomate și s-au eliberat 5 certificate de conformitate pentru exporturi de afine în Republica Moldova.

Inspecții de fond funciar

În anul 2019, Direcția pentru Agricultură Maramureș a emis șapte decizii de scoatere de terenuri din circuitul agricol, în baza Ordinului 83/2018.
A avizat 6 planuri de urbanism general și 13 planuri de urbanism zonal, încasînd suma de 279.234 lei. A avizat schimbarea categoriei de folosință a unui teren agricol. Inspectorii de fond funciar au întocmit 13 procese-verbale privind existența sau inexistența construcțiilor pe terenuri care fac obiectul scoaterii din circuitul agricol sau pe terenuri extravilane introduse în intravilan.

Controale în industria alimentară

Inspectorii de la Direcția județeană pentru Agricultură Maramureș au efectuat, în acest an, 36 de controale privind modul de comercializare a pîinii, 23 de controale privind regimul de comercializare a ouălor, 11 controale privind iodarea universală a sării, 13 controale privind atestarea produselor tradiționale, 10 controale la depozitele de cereale (există 22 de silozuri și magazii, cu capacitate de stocare de 25.000 t) și 33 de controale privind conformitatea brînzeturilor. N-au fost tăiate amenzi.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.