Subvenții pentru fermieri

0
68

• În Programul „Ajutor de minimis pentru susținerea cultivării tomatelor în spații protejate”, s-au înscris în acest an 60 de beneficiari, din care 30 pentru ciclul I și 30 pentru ciclul II. Fermierii au comercializat recolta de roșii și au depus deconturi în vederea încasării celor 3.000 de euro/exploatație.
• S-a derulat în 2019 și schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Mangalița și Bazna, în vederea producerii cărnii de porc. Cei 5 furnizori au livrat 114 capete de purcei către 13 crescători, iar un procesator a preluat de la cei 13 crescători 58 de capete de porci grași, fiecare cu o greutate de peste 130 kg în viu. Direcția pentru Agricultură Maramureș așteaptă cereri de la furnizorii de purcei, de la procesatorii de carne și de la crescătorii care doresc să se înscrie în acest program de creștere a porcilor din rasele autohtone Bazna și Mangalița.
• În primăvara anului 2019, au fost înregistrate 215 cereri privind Programul ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lînii”, cu o cantitate estimată de 176,4 tone de lînă. Direcția pentru Agricultură Maramureș a preluat 137 de dosare în vederea decontării lînii livrate la intermediari, respectiv 162.167 kg, în valoare de 324.334 lei (subvenția a fost de 2 lei/kg).
• Schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi” a fost accesată de un singur fermier din Maramureș, care a cultivat 1,52 ha de teren cu usturoi, în localitatea Arduzel, lîn­gă Ulmeni. Fermierul a recoltat și a comercializat cantitatea de 6.608 kg de usturoi, iar subvenția pe care o va primi este de 3.000 euro/ha.
• În luna octombrie 2019, s-a derulat programul ,,Ajutor de minimis pentru compensarea efec­telor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2019 asupra sectorului apicol”. Direcția pentru Agricultură Maramureș a preluat 366 de cereri, din care doar două nu au fost eligibile. Apicultorii au solicitat subvenții pentru 31.191 de familii de albine, în valoare de 623.820 lei. Plățile s-au efectuat în totalitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.