Mai puține femei la start decât la ediția de anul trecut a Raliului Dakar

0
18

Ediția 2020 a Raliului Dakar, programată pentru prima oară în Arabia Saudită, o țară în care femeile pot obține carnet de conducere de abia un an și jumătate, va strânge la start doar 12 femei pilot, cu cinci mai puțin față de anul trecut în Peru, când s-a înregistrat un record de participare feminină în istoria acestei curse, relatează EFE, conform Agerpres.
Femeile pilot reprezintă 2,10% din totalul participanților la Raliul Dakar (572), dar nici una nu va reprezenta Arabia Saudită, care însă a înscris 18 piloți în cursă.
Cele mai multe reprezentante le are Spania (4), urmată de Africa de Sud (2), Germania, Italia, Olanda, Cehia, Japonia și Peru cu câte una.
Cea mai cunoscută femeie pilot care se va alinia la startul Raliului Dakar 2020 este iberica Laia Sanz, care s-a clasat pe locul 9 în 2015 la categoria moto și care nu a abandonat niciuna din cele nouă curse la care a participat.
Japoneza Mayumi Kezuka va fi singura femeie pilot de la categoria camioane, unde face parte din echipa Hino în rolul de mecanic.
Ediția din 2020 a raliului Dakar va avea loc în perioada 5-17 ianuarie, competiția având în total 12 etape.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.