Baia Mare – Constanţa, o cursă aşteptată în 2020

0
288

Aeroportul Internaţional Maramureş şi-a dorit o cursă internă pe ruta Baia Mare – Constanţa încă de anul trecut, însă schimbările de la nivelul conducerii companiei Tarom au blocat discuţiile. Totuşi, conducerea aerogării speră ca în 2020 această cursă să fie introdusă de operatorul Tarom.
Aerogara din Tăuţii Măgherăuş oferă toate condiţiile necesare oricărui operator pentru a efectua curse interne şi internaţionale, aşa că totul depinde doar de companiile aeriene: „Noi am făcut propunerea de a avea o cursă internă Baia Mare – Constanţa încă din 2019, dar din păcate au existat atât de multe schimbări la nivelul conducerii Tarom, care a operat cu avioanele ATR acest tip de cursă, încât nu am mai avut parteneri de dialog. Au fost mult prea multe schimbări la nivelul conducerii companiei şi implicit la nivelul strategiei. Noi suntem stabili, aici, nu plecăm niciunde, dar mingea este în terenul lor. În ceea ce ne priveşte, am făcut toate investiţiile necesare şi punem la dispoziţia fiecărui operator toate condiţiile pentru a pu­tea opera de pe aeroportul nostru. Exemplele cele mai concludente de parteneri serioşi sunt ale celor care operează cursele charter. Au venit, au văzut condiţiile, că se poate, cunosc piaţa din Maramureş, ştiu că există potenţial mare şi atunci intenţionează să opereze pe viitor. Dar dacă la nivelul unei companii există foarte multe schimbări de conduceri, fiecare vine cu o nouă strategie, proprie. Însă aici e nevoie de stabilitate, pentru a realiza o relaţie comercială” – a precizat Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramureş, instituţie în subordinea căreia funcţionează Aeroportul Internaţional Maramureş.
În acest moment, există curse interne din Baia Mare doar spre Bucureşti. În schimb, aerogara din Satu Mare a oferit şi anul trecut o cursă estivală către Constanţa, de două ori pe săptămână.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.