Peste 2.000 de articole pirotehnice în Poienile de sub Munte

0
34

Luni, 5 ianuarie 2020, în timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de competență, polițiştii de frontieră din Poienile de sub Munte au depistat, pe raza localităţii, trei persoane care dețineau mai multe materiale pirotehnice.
Imediat, persoanele au fost identificate ca fiind cetățeni români, fiind doi bărbați, de 19 şi 32 de ani, din județul Sălaj și un minor, în vârstă de 15 ani, din județul Mureș.
Din verificări a rezultat faptul că, persoanele în cauză nu sunt autorizate pentru a desfășura operațiuni cu astfel de materiale.
În urma inventarierii, s-a constatat că sunt 2.040 bucăți cu amestecuri pirotehnice, în valoare de 3.060 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului de comercializare a articolelor pirotehnice.


230 de autovehicule descoperite la frontieră în anul 2019

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, în punctele de trecere a frontierei şi în zonele de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 230 de autovehicule, semnalate furate sau căutate de autorităţi. Este vorba despre 185 autoturisme, 24 microbuze, 13 automarfare, 2 motociclete şi 6 remorci, cifre care se menţin la valoarea înregistrată în anul anterior.
Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, în Petea, Nădlac II şi Borş, dar cazuri semnificative s-au înregistrat la frontiera cu Republica Moldova (Albiţa şi Sculeni) şi la graniţa cu Bulgaria.
În această perioadă au fost constatate 257 de infracţiuni, persoanele implicate fiind cetăţeni români, bulgari, ucraineni, moldoveni, albanezi, croaţi, georgieni, francezi, greci, germani, lituanieni, letoni, polonezi, sârbi etc.
În toate situaţiile, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate până la finalizarea cauzelor.


6 sirieni încercau să treacă fraudulos frontiera în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare au depistat 6 sirieni, 4 adulţi şi doi minori, solicitanţi de azil pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
În acelaşi timp, în zonă l-au reţinut şi pe şoferul autoturismului, acesta fiind un cetăţean irakian, în vârstă de 23 de ani, rezident în România. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediu pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupul este format din cetăţeni sirieni, adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar cei doi copii sunt în vârstă de doi ani fiecare. Cetăţenii sirieni, solicitanţi de azil în ţara noastră, au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul cetăţeanului irakian.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.