Recomandări în sezonul rece

0
60

Având în vedere temperaturile negative din cursul nopţii şi al dimineţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă cetăţenilor să nu se deplaseze fără mânuşi, căciulă, fular, şosete groase.
Persoanele cu afecţiuni cardio-respiratorii reprezintă o alta categorie care trebuie să se ferească de frig pentru că expunerea îndelungată la temperaturi extreme negative poate agrava aceste boli. Trecerea bruscă de la ger la căldură poate, de asemenea, declanşa probleme de sănătate. Temperaturile extreme negative pot cauza degerături, hipotermii sau boli respiratorii.
Conform specialiștilor în medicină, organismul uman tinde să îşi menţină o temperatură constantă prin autoreglare, însă cu toate acestea, dacă temperatura mediului devine tot mai scăzută, cu atât mai mare este pierderea termică.
Dacă la vremea geroasă se adaugă fenomene ca umezeală, vânt sau alţi factori, acest proces creşte exponenţial.
Pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă (incendii) CJSU solicită populaţiei să nu utilizeze instalaţii improvizate de încălzire care pot pune în pericol viaţa şi bunurile materiale ale persoanelor juridice și fizice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.