Trei jucători de la Minaur, convocaţi la naţionala României

0
44

Naţionala României de handbal masculin începe, în 10 ianuarie, campania de calificare la Campionatul Mondial din 2021, ce se va disputa în Egipt şi va avea la start 32 de naţiuni.
Însă pentru a ajunge la CM, tricolorii vor avea de trecut trei etape de calificare, până acum România având de înfruntat doar două etape. Prima fază de calificare va avea loc în perioada 10-12 ianuarie, în Italia, România urmând să lupte pentru primul loc (doar acesta asigură calificarea) cu Georgia, Kosovo şi Italia. Dacă România va trece de primul hop, în etapa a doua va întâlni, într-o dublă manşă, în 15 şi 19 aprilie, o naţională care va participa la Euro 2020. Ultimul obstacol va fi împotriva unei alte naţionale care va participa la Euro, însă din afara Top 4.
Pentru turneul din Italia, selecţionerul Rareş Fortuneanu a reținut în lotul mare și trei sportivi de la CS Minaur Baia Mare, care au participat și la Trofeul Carpați, disputat în București, între Crăciun și Anul Nou. Astfel, Călin Căbuț, Tudor Botea și Andrei Buzle vor încerca să ajute echipa națională pentru a putea trece de acest prim pas. Inițial, la lot fusese convocat și Alexandru Csepreghi, doar că acesta are probleme de ordin medical și n-a putut onora convocarea.
Faţă de Trofeul Carpaţi, în lot au survenit două modificări, Javier Humet şi Alexandru Asoltanei înlocuindu-i pe accidentaţii Marius Sadoveac şi Nicuşor Negru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.