Tratamente în livezi

0
34

Tratamentele fitosanitare în perioada de repaus vegetativ vor fi făcute după efectuarea lucrărilor de igienă culturală, prin îmbăierea com­pletă a coroanei şi a trunchiului pomilor. Tratamentele fitosanitare se vor aplica în zilele însorite, la temperaturi de peste +4 grade Celsius, sau +5 grade C, pe vreme fără vînt, chiciură sau polei. Astfel, pentru combaterea larvelor hibernante ale păduchelui din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus), ouălor hibernante de afide, psylidae și acarieni, la speciile semințoase (măr, păr, gutui, moșmon), se recomandă utilizarea următoarelor produse de protecție a plantelor: Juvinal 10 EC = 0,1% (15 litri /ha) sau Confidor Oil SC 004 = 1,5% (22,5 1/ha) sau Nuprid Oil 004 CE = 1,5% (22,5 1/ha ). Dozele la hectar sunt calculate la un volum de 1.500 litri apă.
• Pentru combaterea larvelor hibernante ale păduchelui din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus), ouălor hibernante de afide, psylidae și acarieni, la speciile sîmburoase (prun, cireș, vișin, cais, piersic), se recomandă utilizarea următoarelor produse de protecție a plantelor: Juvinal 10 EC = 0,1% (10 litri/ha) sau Confidor Oil SC 004 = 1,5% (15 1/ha) sau Nuprid Oil 004 CE = 1,5% (15 1/ha).
Pentru efectuarea tratamentelor se vor utiliza produse de protecție a plantelor omologate pentru cultură, agent de dăunare și doză. Informaţii de la Oficiul Fitosanitar Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.