Ce alimente nu se combină niciodată

0
64

Unele combinații de alimente împiedică digestia și cresc nivelul de aciditate în organism. Fructele și legumele, de exemplu, sunt alimente alcaline care ajută la echilibrarea nivelului de aciditate al corpului. A doua și a treia categorie sunt proteine și carbohidrați sau amidonuri, ambele formând acid în timpul digestiei. Micul-dejun este considerat cea mai esențială masă – spun medicii. Aceasta trebuie să fie urmată de alte două mese pe parcursul zilei, cu o singură masă constând doar din alimente alcaline (în general, gustările).

Fructe și legume

Fructele și legumele sunt alimente alcaline, care produc foarte puțin acid pe măsură ce sunt digerate și, prin urmare, ar trebui să fie partea principală a fiecărei mese. O dietă care include în principal aceste alimente va spori diges­tia și va reduce nivelul de aciditate dăunătoare care poate duce la condiții precum constipație, indigestie și artrită.

Proteine

Doar cantități mici de alimente din această categorie trebuie consumate la orice masă și nu trebuie combinate cu carbohidrați. Alimentele proteice includ carne, vânat, pește, ouă și brânză. Laptele este considerat de asemenea o proteină, dar nu ar trebui să-l consumați cu carne. În această categorie este inclus și alcoolul. Ar trebui să lăsați patru ore între o masă de proteine și una pe bază de carbohidrați.

Carbohidrați

În cadrul acestui grup alimentar ar trebui să mâncați cantități moderate de cereale, pâine integrală și paste. Cu toate acestea, carbohidrații prelucrați ar trebui evitați cu totul, ceea ce înseamnă că pâinea albă, prăjiturile și bomboanele sunt substanțe interzise. Cu toate acestea, berea este considerată un carbohidrat „bun” și astfel poate fi consumată cu moderație.
Concentrațiile mari, proteinele și produsele lactate pot ridica nivelul de colesterol, în timp ce limitarea aportului de carbohidrați poate duce la deficiențe de vitamine și minerale. Ca în cazul oricărei diete sau modificări drastice la obiceiurile alimentare, este important să solicitați sfaturi medicale înainte de a începe orice tip de dietă, pentru a vă asigura că este potrivită pentru dumneavoastră.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.