Impozitarea veniturilor mai mari decât ale preşedintelui României

0
38

Un proiect de lege iniţiat de UDMR, aflat în dezbatere parlamentară, prevede că toate persoanele care înregistrează venituri mai mari decât salariul net al preşedintelui ţării vor fi impozitate suplimentar.
Iniţiatorii proiectului de lege spun că se impune o astfel de măsură fiindcă eliminarea pensiilor speciale presupune un proces destul de greoi, această taxă simplificând taxarea veniturilor pentru situaţiile în care unele persoane primesc foarte mulţi bani de la stat, sub formă de „pensie specială”.
Concret, taxa va fi plătită de către persoanele al căror venit lunar, obţinut dintr-o pensie specială sau indemnizaţie de limită de vârstă, depăşeşte valoarea salariului net lunar al preşedintelui României.
Taxa pe care aceştia o vor avea de achitat poate ajunge şi până la 90%, impozitul aplicându-se pe sumele care depăşesc valoarea pragului maxim, respectiv salariul preşedintelui.
În 2020, salariul preşedintelui Klaus Iohannis a ajuns la aproximativ 27.000 lei, reprezentând aproximativ 5.649 euro, el fiind cel mai bine plătit politician.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.