Verificări în teren cu privire la calitatea aerului

0
13

Ministrul Mediului Costel Alexe a anunțat, luni, că aerul din București și orașele mari este din ce în ce mai poluat și că vor exista săptămânal verificări în teren, iar autoritățile publice responsabile vor fi sancționate.
„Eu ca ministru și noi cei de la minister transmitem foarte clar tuturor autorităților publice din România, bună prietenie, care a fost până acum, nu are cum să mai existe, pentru că eu personal nu pot să îmi bat joc de sănătatea românilor. Iar săptămânal, îi anunț pe toți cei trei primari din București, Iași și Brașov și ai tuturor celorlalte orașe din România, autoritățile din subordinea Ministerului Mediului, că vorbim de ANFM, de Gărzile de Mediu, vor fi în teren, astfel încât vor sancționa orice abatere pe care o transmitem și vor fi luate măsurile necesare”, a subliniat Costel Alexe.
Ministrul Mediului a subliniat că în 2018 analizele privind calitatea aerului au arătat că în 70 de cazuri au fost depășite limitele. La început de ianuarie, la nivelul judeţului Maramureş, conform raportului publicat pe site-ul Agenţiei de Protecţie a Mediului nu existau depăşiri la valorile indicatorilor de poluare, monitorizaţi.
“Indicele general de calitate a aerului este determinat pentru următorii indicatori: dioxid de sulf (SO2), dioxid de azot (NO2), ozon (O3), monoxid de carbon (CO) și pulberi în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni (PM10). Datele sunt furnizate din staţiile automate care fac parte din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului. Amplasarea staţiilor este: MM1 – Baia Mare, Bd. Bucureşti nr. 28; MM2 – Baia Mare, Bd. Unirii nr. 9-11; MM3 – Firiza, nr. 72; MM4 – Baia Mare, str. Colonia Topitorilor, nr. 7; MM5 – Baia Mare, str. Lunci, nr. 22). Nu s-au semnalat depăşiri ale valorilor limită/ valorilor ţintă la nici unul dintre poluanţii monitorizaţi, conform Legii privind calitatea aerului înconjurător nr. 104/201”, se precizează în raportul dat publicităţii în 6 ianuarie 2020.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.