Arestat preventiv • Băimărean, depistat de două ori conducând fără permis

0
27

Polițiștii au fost prezenți pe drumurile publice și în ziua prăznuirii Sfântului Ioan Botezătorul, pentru a desfășura activități menite să contribuie la scăderea numărului de accidente rutiere.
Marți dimineața, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au depistat, pentru a două oară în acest an, un băimărean, de 44 de ani, care conducea un autoturism, chiar dacă nu deține permis de conducere. Acesta a fost oprit pentru verificări pe strada Industriei.
În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus arestarea sa preventivă pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Baia Mare care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii sale activități infracționale.

În Poienile de sub Munte
Tânăr la volan, fără drept de a conduce autovehicule

Un tânăr, de 21 de ani, din Poienile de sub Munte, riscă să își piardă libertatea după ce polițiștii au constatat că a comis o infracțiune similară.
Acesta a fost depistat marți noaptea, în jurul orei 2, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar verificările polițiștilor au relevat că nu are drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Și în acest caz a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

În Ocna Șugatag
4 certificate de înmatriculare reținute

Pentru că defecțiunile tehnice ale autoturismelor pot contribui la producerea unor accidente rutiere, polițiștii din Ocna Șugatag au organizat, marți, o acțiune împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Maramureș.
Între orele 9-14, au fost supravegheate mai multe artere de circulație de pe raza de competență și au fost oprite pentru verificări 25 de autoturisme.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale și au fost reținute 4 certificate de înmatriculare.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță

• În condițiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere, polițiștii rutieri vă recomandă să adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic, să păstrați în mers o distanță suficient de mare față de vehiculul din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță!
• Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Nu efectuați depășiri riscante!
• Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Curățați în permanență farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare!

Coliziune între 2 autoturisme

Miercuri dimineața, în jurul orei 7, polițiștii din Ocna Șugatag au fost solicitați să intervină la un accident de circulație produs pe DJ 109F.
Verificările au relevat că un autoturism, condus de un sighetean, în vârstă de 53 de ani, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, de 42 de ani.
În urma impactului, conducătorii auto și o pasageră au suferit leziuni corporale.
Testarea cu aparatul etilotest a relevat că șoferii nu se aflau sub influența alcoolului. S-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.