Pacienții infectați cu TBC vor putea fi tratați în sistem ambulatoriu

0
18

Pacienții cu tuberculoză vor putea fi tratați și în sistem ambulatoriu. Ministerul Sănătății a publicat în dezbatere publică un proiect de Ordin de ministru pentru aprobarea metodologiei de implementare a derulării proiectului pilot privind modelul de îngrijire în sistem ambulatoriu al pacienților cu tuberculoză din România.
În cadrul proiectului este prevăzut ca pacienții cu tuberculoză să fie tratați în dispensarele TBC, cu obiectivul de a evita spitalizările în situația în care acestea nu sunt absolut necesare.
“Tuberculoza reprezintă o problemă majoră de sănătate publică în România și rămâne țara cu cea mai ridicată rată anuală de notificare din UE. În sistemul medical românesc, managementul cazurilor de tuberculoză este încă centrat pe internarea continuă în spitale/secții de pneumoftiziologie, unde se realizează diagnosticul de certitudine, inițierea tratamentului, precum și monitorizarea reacțiilor adverse și evaluarea statusului pacientului la diverse etape terapeutice”, a declarat ministrul Sănătății.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.