Pas cu dreptul în 2020 • CS Minaur Baia Mare – HC Dunărea Brăila 24-22 (11-11)

0
68

CS Minaur a învins în primul joc oficial din 2020, băimărencele dispunând marți seara, în cadrul etapei 12 a Ligii Florilor, pe teren propriu, de HC Dunărea Brăila, scor 24-22 (11-11). Trei puncte acontate în urma unei dispute echilibrate, mai ales în prima parte, fetele lui Costică Buceschi desprinzându-se în câștigătoare în ultimele zece minute.
Prima parte a întâlnirii dintre Baia Mare și Brăila s-a derulat sub semnul echilibrului, cu oaspetele în avantaj minim până în minutul 12, 5-6. Minaur preia pentru prima oară conducerea în minutul 14, 7-6, însă cele două combatante vor merge, în continuare, umăr la umăr, echilibrul persistând și la jumătatea partidei, 11-11. În debutul părții secunde se va înregistra pentru prima oară un avans de două lungimi în acest meci, favorabil însă oaspetelor, 12-14 (39). Revenim cu trei goluri consecutive, 15-14 (43), pentru ca mai apoi să fie rândul jucătoarelor noastre să dețină un avans de două goluri, 17-15 (45). Băimărencele speculează la maximum perioada excelentă și se desprind la patru lungimi, 22-18 (55). Chiar dacă brăilăncele au redus avansul la jumătate pe final de partidă, CS Minaur se impune fără mari emoții cu 24-22 și contabilizează primele trei puncte încă de la primul joc oficial.
Pentru CS Minaur vin două meciuri importante, în decurs de numai patru zile, în 11 ianuarie în ultima etapă a turului la CSM Slatina, iar pe 15 ianuarie băimărencele vor evolua în șaisprezecimile Cupei României la ACS Crișul Chișineu-Criș.
Costică Buceschi (antrenor Minaur): „Meci foarte greu. Am avut și o presiune în plus după ce Shteriova s-a accidentat joi la antrenament. Ea nu s-a antrenat deloc în ultimele zile. Am intrat la încălzire cu 17 jucătoare, iar ea mi-a spus după prima parte a încălzirii că este OK. Este o jucătoare foarte bună. În ultimele 10 minute am schimbat toată linia de 9 m, am încercat să folosesc jucătoare mai creative, mai pe viteză, pentru că nu mai reușeam să dăm goluri peste apărarea lor. Am preferat un joc unu la unu și doi la doi, cu angajarea pivotului, care a ieșit foarte bine. Am reușit să punem un avantaj liniștitor, care ne-a dat bucuria și liniștea să câștigăm acest joc”.

• Sala Sporturilor „Lascăr Pană”. Spectatori, aproximativ 1.000. • Au arbitrat: Tudor Șerbu și Andrei Vasilescu (București). Observator FRH: Ioan Aldica (Bistrița). • Aruncări de la 7 m: 4-5 (transformate 2-4; au ratat Szolosi și Lisewska, respectiv Czeczi). Minute de eliminare: 6-10. Burlachenko a primit cartonașul roșu în minutul 58 pentru trei eliminări. • CS Minaur Baia Mare: Măzăreanu (14 intervenții, a apărat un 7 m), Enache – Lisewska 8 (2 din 7 m), Cîrstea 4, Burlachenko 3, Shteriova 3, Rysankova 2, Seraficeanu 2, Szolosi 1, Popa 1, Polocoșer, Bondar, Hotea, Tămaș, Conache, Argyelean. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu. • HC Dunărea Brăila: Razum (13 intervenții, apărat 2 de 7 m), Dobre (2 intervenții) – Dmitrovic 7 (4 din 7 m), Udriștioiu 5, Tiron 5, Dache 2, Tamires 2, Czeczi 1, C. Preda, Bucur-Szucs, Krnic, Safta, Milic, Constantinescu, Epureanu. Antrenor: Neven Hrupec.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.