În Satulung, cartierul tinerilor se extinde

0
141

Solicitările multiple, pe care administrația locală din Satulung le înregistrează, pentru a oferi teren de casă tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, au făcut ca zona să necesite extindere. Astfel, cartierul tinerilor se va extinde cât de curând.
Până în prezent, primăria a atribuit peste 100 de loturi pentru case, însă mai are pământ disponibil. Pe majoritatea locurilor, beneficiarii și-au construit deja case, însă mai sunt unii care încă nu au demarat nicio lucrare. Acestora le va fi retras terenul pentru a fi reatribuit altor doritori: „Cartierul pentru tineri se dezvoltă. Am asfaltat drumurile, au toate condițiile asigurate. Celor care nu și-au construit încă o casă, le-am trimis hârtie și la primăvară vedem care sunt cei care pot să-și facă, dacă le retragem sau nu terenul. Acesta va rămâne disponibil pentru alții. Asta deoarece va trebui să ne mai extindem. Că solicitări avem multe. Până în prezent, sunt 130 de loturi atribuite, cu case în diferite stadii. Însă multe sunt făcute deja, dar au mai rămas niște parcele pe care le-au ocupat, dar nu fac nimic pe ele.

Vasile Mureșan, primarul comunei Satulung
Vasile Mureșan, primarul comunei Satulung

Nu construiesc pentru că probabil mai au și în altă parte, însă ei țin locul ocupat, pe care l-ar dori altul care și-ar construi. Teoretic, tinerii au doi ani de zile, de la data atribuirii terenului, în care să-și construiască o casă. Acum termenul nu e chiar bătut în cuie, suntem și noi mai toleranți pentru că totuși nu este ușor în ziua de azi să îți ridici o casă, însă dacă vedem că nu încep construcția, atunci le retragem terenul. Nu poți nici să le ții așa, ai cinci case, apoi o parcelă liberă, iar două case, din nou pauză trei terenuri. Noi avem și de lucru așa, să curățăm zona, că mulți nici nu cosesc terenul dacă tot nu fac nimic pe el. Teren pentru extindere avem destul. Există acolo o problemă cu magistrala de gaz, dar poți trece dincolo de ea, iar cu utilitățile, cu drumul, nu e o problemă. Terenurile le oferim tinerilor pentru construcție gratuit”, a explicat Vasile Mureșan, primarul comunei Satulung. Cartierul a luat ființă la finele anului 2003, când s-au dat în folosință primele 17 loturi, pe strada Tineretului. De atunci cartierul se tot mărește pe an ce trece.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.