19 irakieni și sirieni încercau să treacă ilegal frontiera

0
24

• Polițiștii de frontieră din Borș au depistat, la aproximativ 500 de metri față de linia de frontieră, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România, în care au fost identificate 4 persoane, cetățeni din Irak, cu vârste cuprinse între 21 și 27 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.
• Două ore mai târziu, au fost depistate alte 7 persoane care se deplasau pe jos, spre Ungaria, cetățeni din Irak, 5 bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, solicitanți de azil în România.
• Alți 8 cetățeni străini au fost descoperiți călătorind cu un microbuz, la volanul căruia se afla un cetățean român. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Irak și Siria, cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.
În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetățenii străini, respectiv trafic de migranți pentru șoferii români. Totodată, autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.