Maramureșul, în top 5 la numărul accidentelor de muncă

0
20

Maramureșul se află pe locul 5 într-un clasament referitor la numărul accidentelor de muncă. Potrivit datelor oficiale centralizate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în primele nouă luni ale anului trecut, în județul nostru au existat 129 de accidentați, ceea ce reprezintă 3,6 % din totalul accidentaților pe țară. Pe primele locuri în topul accidentelor de muncă figurează București cu 966 de accidentați, precum și județele Brașov – 195 accidentați, Timiș – 154 de accidentați și Constanța -131 de accidentați.
În 2019, numărul persoanelor care au suferit accidente de muncă a scăzut cu 18,3% în primele nouă luni din 2019. Dintre acestea, 108 persoane și-au pierdut viața, conform datelor centralizate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Sectoarele economiei naționale în care au fost cele mai multe accidente de muncă în primele nouă luni ale anului 2019 sunt: comerț cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor – cu 340 de accidentați (9,7% din totalul accidentaților din economia națională), construcții de clădiri – cu 198 de accidentați (5,6% din total), transporturi terestre și transporturi prin conducte – 171 accidentați (4,9% din total), comerț cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete – 156 de accidentați (4,4% din total) etc.
Cele mai multe accidente de muncă mortale au avut loc în construcții de clădiri – 14 accidentați mortal, agricultură, vânătoare și servicii anexe – 10 accidentați mortal și silvicultură și exploatare forestieră – 8 accidentați mortal. Statistica mai indică faptul că din punct de vedere al vechimii la locul de muncă al accidentaților, 69,2%, adică 2.435 de lucrători din totalul accidentaților, sunt persoane cu vechime de până la 5 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.