Cartel Alfa solicită întrunirea Consiliului Tripartit de Dialog Social

0
36

Sindicaliștii de la Cartel Alfa cer convocarea de urgență a Consiliului Național Tripartit de Dialog Social pentru o discuție cu toți actorii sociali în vederea finalizării și reglementării corecte a sistemului de pensii administrat privat, inclusiv a reformei din domeniul pensiilor care se dorește a fi realizată.
Liderii de sindicat au reacționat la măsurile propuse de actualul guver, care vizează eliminarea cerințelor suplimentare impuse fondurilor de pensii administrate privat; eliminarea posibilității de a opta între Pilonul I și Pilonul II; creșterea procentului virat la Pilonul II. Sindicaliștii sunt de părere că e clară intenția guvernanților PNL de a submina sistemul public de pensii în favoarea alimentării business-urilor private.
“Deși Legea 411/206 prevede obligația Parlamentului României de a adopta legea de plată a pensiilor în sistemul pilonului II, care să stabilească modul de calcul și de acordare a pensiilor, în termen de trei ani de la intrarea în vigoare a sistemului, nici astăzi, după 12 ani această lege nu există. Românii sunt obligați să cotizeze pe principiul «blana ursului din pădure», neoferindu-li-se nicio siguranță în privința veniturilor de pensii promise de lege” – se precizează în comunicatul Cartel Alfa.
Sindicaliștii au mai arătat că “în prezent, nu există nicio obligație legală a administratorilor de fonduri de a asigura o rentabilitate minimă a activului acumulat”. În plus, “comisioanele de administrare stabilite de legea nr. 411/2006 sunt mari în raport cu responsabilitatea pe care administratorul de fond o are”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.