Ferencvaros a câştigat Cupa de Iarnă 2020

0
76

Sala Sporturilor „Lascăr Pană” a găzduit, în 18 şi 19 ianuarie, o ediție spectaculoasă a Cupei de Iarnă la handbal, rezervată juniorilor II, la finalul căreia s-a declarat învingătoare echipa maghiară Ferencvaros TC Budapesta, o formație completă și disciplinată tactic, chiar dacă a jucat fără 4 jucători de bază, aflați în stagiu de pregătire cu naționala Ungariei.
În meciul de deschidere al turneului, Ferencvaros i-a învins pe juniorii Academiei Minaur cu 38-30 la capătul unui joc spectaculos. La fel de spectaculos a fost și al doilea meci, între Tatran Presov și CSU Suceava, acesta fiind câștigat de echipa slovacă cu 35-32.
În etapa a doua s-a înregistrat și meciul cu cel mai mare număr de goluri marcate (79), juniorii noștri fiind învinși de CSU Suceava cu scorul de 41-38. În ultimul meci al primei zile, Ferencvaros a trecut de Tatran Presov cu 34 la 27.
Ultima etapă a turneului, disputată duminică dimineață, a adus două meciuri foarte echilibrate, diferența dintre echipe fiind de un singur gol. Ferencvaros a trecut de CSU Suceava cu 36-35, iar Academia de Handbal Minaur a fost învinsă de Tatran Presov cu 28-27.

Academia Minaur

La finalul turneului a avut loc și festivitatea de premiere. După înmânarea diplomelor și a cupelor celor patru participante s-au acordat și premiile individuale. De la Academia de Handbal Minaur, David Astalâș a fost desemnat cel mai bun apărător. Marton Bodo de la Ferencvaros a fost ales cel mai bun jucător, Stefan Vasko de la Tatran Presov a fost ales portarul turneului, iar Daniel Stanciuc de la CSU Suceava a câștigat titlul de golgheter.
Antrenorul juniorilor II, Claudiu Clonovszki, a declarat la finalul turneului: „a fost un turneu extraordinar de bun din toate punctele de vedere. În primul rând sunt bucuros că am văzut unde ne aflăm în momentul de față, mai avem mult de muncă să atingem forma maximă, unde ne dorim toți să ajungem. Îmi pare bine că avem șansa acestor jocuri internaționale, din care mereu învățăm lucruri noi, din cultura sportivă a fiecărei echipe prezente la asemenea turnee.”
„Suntem mândri că am organizat un turneu de mare valoare, cu participarea unor echipe cu tradiție în handbal. Pentru noi urmează o perioadă de muncă intensă pentru a remedia și îm­bu­nătăți jocul echipei noastre. Și mulțumiri ce­lor care au muncit mult pentru ca acest turneu să se poate desfășura în cele mai bune condiții”, a precizat şi Florin Mironescu, antrenor coordonator al Academiei de Handbal Minaur. Informaţii furnizate de site-ul academiadehandbal minaur.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.