Vaccinare gratuită HPV, prin cabinetele medicilor de familie

0
72

S-a reluat campania de vaccinare împotriva virusului HPV, doar pentru fetele părinților care au cerut acest lucru. “După derapajul de acum 11 ani care a aruncat o umbră asupra vaccinării antiHPV, vrem să transformăm actuala campanie într-un succes. Echipa Ministerului Sănătății susține vaccinarea și urmărim adoptarea măsurilor care să crească acoperirea vaccinală pentru tot programul național”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.
Ministerul Sănătății a distribuit în teritoriu primele 20.000 de doze pentru reluarea vaccinării antiHPV. Vaccinarea gratuită se face începând din această lună în cabinetele medicilor de familie la fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani pentru care părinții au solicitat în anii 2017 și 2018 vaccinarea, inclusiv cele care au trecut de această vârstă, dacă au solicitat.
Conform Acordului Cadru încheiat de Ministerul Sănătății cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani, pot fi achiziționate până la un număr de 2.100.000 doze pentru extinderea campaniei. Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie. De asemenea, medicii de familie trebuie să se informeze transparent și corect către părinții cu privire la vaccinarea antiHPV.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.