Romii se confruntă în continuare cu niveluri intolerabile de discriminare

0
75

Discriminarea continuă să fie o problemă la nivelul comunității rome, iar cei mai afectați sunt copiii din etnie, care se simt „speciali” în sens negativ. Romii în general continuă să se confrunte cu niveluri intolerabile de discriminare în viața de zi cu zi: la căutarea unui loc de muncă, la locul de muncă, în educație, asistență medicală, când intră în contact cu organele administrative sau când intră într-un magazin. Cu siguranță, fiecare dintre noi am fost martori ai unor astfel de întâmplări.
ASSOC, prin intermediul proiectului „Integrarea – soluție de modernizare a comuni­tă­ții”, și-a propus să acționeze în sensul încurajării toleranței și egalității de șanse. Spotul antidiscriminare realizat în cadrul proiectului, filmat integral la Finteușu Mic – localitate în care organizația este prezentă de câțiva ani, transmite un mesaj în acest sens: „O vorbă bună ne face să ne simțim apreciați, vizibili, iubiți… Încurajările ne îmbracă sufletul și ne transmit căldură!”
În Europa, 80% din romi continuă să trăiască sub pragul riscului de sărăcie al țării lor; 1 rom din 3 trăiește într-o locuință fără apă curentă; 1 din 10 trăiește într-o locuință fără curent electric; și că 1 rom din 4 (27%) și 1 copil rom din 3 (30%) trăiește într-o gospodărie în care un membru al familiei a mers la culcare flămând, cel puțin o dată în ultima lună. Sunt datele publice prezentate de al doilea sondaj al Uniunii Europene privind minoritățile și discriminarea, din 2018.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.