Palestinieni opriți din drumul ilegal spre vestul Europei

0
19

Polițiștii de frontieră din Satu Mare și Berveni au depistat, pe raza localității de frontieră Oar, doi cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.
Imediat, cei doi bărbați au fost conduși la sediul serviciului teritorial pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că, persoanele în cauză sunt din Palestina, în vârstă de 20, respectiv 27 de ani, ambii solicitanți de azil în România.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.


Se reintroduc vizele în Europa?!

Guvernul britanic ar putea introduce un sistem de imigrație bazat pe puncte începând cu anul 2021, sistem similar celui practicat de Australia. Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană la sfârșitul acestei luni și va pune capăt liberei mișcări a persoanelor după 31 decembrie 2020.
Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, intenționează să își informeze colegii din Guvernul Boris Johnson că Marea Britanie trebuie să implementeze un sistem de imigrație pe bază de puncte până la sfârșitul acestui an.
Noul sistemul este menit să atragă lucrători calificați pentru sectoarele care au nevoie de aceste profesii. La ora actuală, Regatul Unit are un astfel de sistem din 2010 pentru solicitanți din afara EEA (Uniunea Europeană + Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein).
Premierul Johnson a promis modificări legislative care să protejeze economia de o eventuală penurie de personal, prevăzând proceduri de urgentare a emiterii vizei de muncă în sectoare vitale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.