Victor Ponta: Nu excludem alianţele politice la alegerile locale

1
102

Prezent în Baia Mare, preşedintele Pro România, Victor Ponta, a trasat sarcini clare colegilor de partid din filiala maramureşeană în legătură cu viitoarele alegeri locale. Ponta a arătat că e nevoie ca la nivel judeţean să fie desemnaţi candidaţi buni. “În 8 februarie vom avea conferinţa naţională unde lansăm manifestul şi programul politic al Pro România. Cel mai important este să se pregătească pentru alegerile locale, să avem candidaţi buni, să mergem mai departe cu ce a început să facă anul trecut Pro România”, a declarat Victor Ponta.

Amendament pentru alegerea preşedinţilor CJ

Liderul Pro România a mai arătat că în cursul zilei de astăzi se va depune amendament la de­semnarea preşedinţilor de Consiliu Judeţean din rândul consilierilor. “Sper să avem în 2-3 săptămâni foarte clar cum se aleg preşedinţii CJ şi primarii. Vom depune amendament legat de alegerea preşedintelui CJ dintre consilieri. Sper ca Guvernul să îl accepte pentru că e un sistem bun, corect”, a precizat Victor Ponta. Pe de altă parte, el a menţionat că nu sunt excluse alianţele politice, însă discuţii mai avansate în acest sens vor exista după ce se va stabili sistemul de vot la alegerea primarilor şi la modul în care va fi desemnat şeful administraţiei judeţeme. Organizaţiile locale vor avea autonomie în privinţa alianţelor pe care le vor perfecta, a mai spus Ponta. În ce priveşte colaborarea cu PSD, Victor Ponta a accentuat că nu va fi niciodată un anti PSD-ist, dar social democraţii au de ales între două variante: fie să meargă pe drumul spre dezastru cu “soluţiile” Liviu Dragnea-Viorica Dăncilă-Olguţa, fie să facă o schimbare radicală şi atunci “mai vorbim”. În cursul zilei de ieri, Victor Ponta a avut o întâlnire şi cu şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Ze­tea, respectiv cu primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Nesiguranţă pe plan politic

În ce priveşte situaţia de la nivel naţional, Victor Ponta, este de părere că această “nesiguranţă” în ce priveşte modul de guvernare ne va costa pe toţi. “Acum două luni am fost certat că nu am votat Guvernul Orban. Acum îmi dă toată lumea dreptate, inclusiv liberalii vor să îşi dea jos propriul Guvern. Eu nu am votat şi noi nu am votat pentru că nu i-am văzut pregătiţi să guverneze. În loc să fie guvernată ţara, am început din ianuarie cu crize politice şi s-ar putea să o ţinem tot aşa, ceea ce se va deconta la un moment dat pentru că nu se face ce e de făcut pe zona de investiţii, fonduri europene, educaţie , sănătate. E un timp pierdut ce ne va costa în viitor”, a adăugat Victor Ponta.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.