Feerie de iarnă la Biblioteca Judeţeană

0
43

La Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” expoziţiile de artă plastică „Iarna pe uliţa satului” şi ”Feerie de iarnă”.
Expoziţia „Iarna pe uliţa satului” a fost realizată în cadrul proiectului regional „Obiceiuri de iarnă – Pe uliţa satului”, coordonat de şcoala Gimnazială „Florea Mureşanu” (director Pop Mirela), Suciu de Sus adresat atât copiilor din ciclul preşcolar, cât şi celor din ciclul primar şi gimnazial. Lucrările copiilor participanţi din 13 judeţe au fost selectate de cadrele didactice: prof. înv. primar Pop Monica Nicoleta şi prof. înv. primar Pop Dina Claudia.
Expoziţia de machete „Feerie de iarnă” a fost realizată de elevi din clasa a III-a C de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” (director Anamaria Nagy), Baia Mare. Expoziţia coordonată de prof. înv. primar Ramona Tomoiagă a urmărit ca obiectivele din cadrul lecţiilor de limba şi literatura română să fie aplicate în cadrul orelor de arte vizuale şi abilităţi practice. Materialele folosite au fost: plastic, lemn, hârtie, acuarele. Copiii au realizat peisaje de iarnă, în două dintre machete ei au reprezentat ultima lectură parcursă, „Fram, ursul polar”, de Cezar Petrescu.
În cadrul vernisajului, copiii clasei a III-a C au desfăşurat un scurt recital de poezii dedicate iernii şi au răsfoit cărţile din cele două expoziţii de carte: „Iarna în literatura pentru copii” şi „Cărţile Editurii Arthur”.
Lucrările vor fi expuse în perioada 20 ianuarie – 3 februarie. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.