În Baia Mare • S-au confiscat țigări de contrabandă și sume de bani

0
57

– amenzi contravenționale în sumă de 28.000 lei –

Trei infracțiuni de contrabandă constatate, amenzi în valoare de 28.000 lei aplicate, confiscarea unor țigări de contrabandă și a unor sume de bani – acestea sunt rezultatele unei acțiuni desfășurate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice.
Miercuri, 22 ianuarie, polițiștii au efectuat controale la sediile a 36 de societăți comerciale și persoane fizice, în urma cărora au fost constatate 3 infracțiuni de contrabandă. Au fost întocmite dosare penale și sub coordonarea procurorilor de caz se continuă cercetările în vederea administrării probatoriului și tragerii la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor constatate.
Țigările de contrabandă găsite, în valoare de aproximativ 1.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, polițiștii au aplicat 4 amenzi contravenționale, 3 la OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și una la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de 28.000 lei și a fost dispusă ridicarea în numerar a sumei de 1.335 lei, bani proveniți din activități comerciale ilicite.

În Ocna Șugatag
Bani găsiți pe … stradă

O tânără, de bună credință, din comună, a considerat că este normal și firesc să predea poliției o sumă de bani pe care a găsit-o.
Tânăra, de 26 ani, a văzut banii, miercuri după-amiază, în timp ce mergea pe strada Unirii.
Acum polițiștii desfășoară activități specifice pentru identificarea persoanei care i-a pierdut pentru a-i restitui.
Polițiștii maramureșeni încurajează actele civice și mulțumesc încă o dată persoanelor care înțeleg să fie corecți și să contribuie astfel la bunul mers al societății!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.