Prevenirea furturilor din locuinţă – o preocupare constantă!

0
27

Luând în considerare faptul că o locuinţă în care s-au efectuat lucrări de renovare prezintă interes crescut pentru hoţi, polițiștii de prevenire împreună cu cei de proximitate au iniţiat o colaborare cu centrul comercial Dedeman Baia Mare, considerând că este locul potrivit pentru prevenirea furturilor din locuință.
Campania „Hoţii îţi invadează intimitatea” a avut ca scop informarea populației cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuință.
Poliţiştii au discutat cu persoanele care s-au aflat în centrul comercial, oferindu-le recomandări cu privire la măsurile de siguranță ce se impun a fi luate de către proprietarii unei locuințe.
De asemenea, poliţiştii au avut la ei ochelarii Virtual Reality, cu ajutorul cărora cei curioși au putut vedea dezastrul pe care îl pot lăsa în urma lor infractorii.
Polițiștii de prevenire vă reamintesc câteva recomandări pentru a nu fi victimele infractorilor:
• Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens!
• Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!
• În cazul în care la uşa dvs. se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!
• Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!
• Folosiţi eficient interfonul!
• Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!
• Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru deseori descurajează posibilii infractori! Mai mult, când persoane străine de imo­bil sunt observate că ies din scările blocului cu bagaje, anunţaţi urgent Poliţia! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, culoarea şi numărul autoturismului!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.