Protestul „IPEG subteran” continuă marți

1
438

Joi, în fața Prefecturii Maramureș, s-au adunat peste 50 de pensionari minieri care au lucrat la Întreprinderea de Prospecțiuni și Explorări Geologice IPEG Maramureș, în a treia lor acțiune de protest din acest an.
Cu pancarte și vuvuzele, și-au arătat nemulțumirea cauzată de faptul că primesc pensii mai mici cu 1.000 de lei decît minerii care au lucrat în subteran la exploatările miniere (EM), în condiții similare de muncă. Liderii protestatarilor au fost primiți de prefectul Nicolae Ungur, care i-a informat că promisa ordonanță OUG a Guvernului se află în lucru și va fi urgentată. Dar pensionarii IPEG nu își întrerup protestul, cer să vină în Baia Mare reprezentanți de la ministerele Muncii, Finanțelor și Justiției și de la Casa Națională de Pensii, pentru a discuta problema față în față. Sau vor merge ei, o sută de oameni, la București și timp de o săptămînă vor protesta cu vuvuzele în fața Guvernului. Deocamdată, pensionarii „IPEG subteran” așteaptă reacția ministrului Muncii și vor picheta Prefectura și sediul PNL și marțea și joia viitoare, între orele 10 și 12,30. Ne-a informat unul dintre liderii foștilor mineri, Vasile Leș.

1 COMENTARIU

  1. CNCD Ce face în cazul acesta?, este o Discriminare , Ca alți sā ia pensi speciale și mineri care au muncit greu in subteran , sā nu își primeascā Drepturile !!!!!!!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.