Amenzi de peste 52.000 lei şi 98 permise reţinute săptămâna trecută

0
90

Polițiștii maramureşeni au intervenit, săptămâna trecută, la aproape 300 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat 1.317 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.
Pentru siguranţa cetăţenilor, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, în perioada 20-26 ianuarie, poliţiştii maramureşeni au organizat 33 de acţiuni punctuale şi intervenit la 295 evenimente de natură judiciară sau privind siguranţa publică şi rutieră, cele mai multe sesizate prin SNUAU 112.
În cadrul acţiunilor au fost aplicate 1.317 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 525.000 lei.
De asemenea, au fost prinse în flagrant 19 persoane în timp ce desfăşurau activităţi infracţionale şi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a 3 persoane, care au fost prezentate instanţei fiind dispusă arestarea lor preventivă.
Totodată, poliţiştii care au desfăşurat activităţi pe drumurile publice au constatat 16 infracțiuni rutiere, cele mai multe pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, au reținut 98 de permise de conducere şi au retras 25 certificate de înmatriculare.


Tânăr rănit în urma unui accident în Satulung

Duminică noaptea, la ora 00.30, poliţiştii au intervenit în localitatea Satulung, după ce au fost sesizaţi că s-a produs un accident de circulaţie cu victime, iar vehiculul implicat în eveniment a luat foc.
Primele verificări au relevat că un vehicul, ce tracta o remorcă cu care se transporta un autoturism, a părăsit partea carosabilă într-o curbă la dreapta şi a ajuns în decor, pe un teren viran.
În urma impactului, conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani, din judeţul Suceava, a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital pentru îngrijri medicale.
De asemenea, vehiculul care tracta remorca a luat foc, incendiul fiind lichidat de către pompieri.
S-a întocmit dosar pe­nal şi se continuă cercetările.


A ajuns cu autoturismul în gard

Sâmbătă după-amiaza, poliţiştii din Leordina au fost sesizaţi despre faptul că a avut loc un accident de circulaţie, iar şoferul implicat este în stare de ebrietate.
La faţa locului s-a stabilit că este vorba de un tânăr, de 31 de ani, din Ruscova, care a pierdut controlul volanului autovehiculului pe care îl conducea şi a ajuns într-un gard. În urma impactului au rezultat pagube materiale.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Centrul de permanenţă Ruscova pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările urmând a dispune măsuri legale.


61 de şoferi circulau cu viteză peste limita legală

65 de sancţiuni aplicate, în valoare de aproape 42.000 lei, 6 permise de conducere şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule în cazul a 6 persoane, sunt rezultatele activităţii de control în trafic organizat vineri, între orele 10-14, de poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş.
Poliţiştii au acţionat cu aparatura radar din dotare pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive. Astfel, 61 din cele 65 de sancţiuni aplicate au fost în cazul şoferilor depistaţi că au condus cu viteză peste limita legală.


Copil de 3 ani accidentat mortal în Ponorâta

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 14.30, în cătunul Ponorâta, loc. Vălenii Lăpuşului.
Verificările efectuate de poliţişti au relevat că un bărbat, în vârstă de 53 de ani, care conducea un autoturism, a surprins și accidentat un băieţel, de 3 ani, care s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a drumului public.
Ulterior producerii accidentului, șoferul l-a transportat pe băiat la spitalul din Târgu Lăpuş, unde a decedat.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind „zero”. S-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.