Prevenirea accidentelor în mediul rural

0
31

Polițiștii din Sarasău au desfășurat luni seara, între orele 21-23, o acțiune pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și depistarea conducătorilor auto care, conducând sub influența alcoolului, pun în pericol siguranța traficului rutier.
Au fost oprite mai multe autoturisme conduse pe raza localităților Remeți, Săpânța și Sarasău, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat 2 infracțiuni și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3.000 lei.

În Sarasău
Fără permis și sub influența alcoolului

Luni seara, în jurul orei 22, polițiștii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism, con­dus pe raza localită­ții Sarasău.
Întrucât conducătorul auto și-a continuat deplasarea, polițiștii au pornit în urmărirea sa. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, constatându-se că la volan se afla un tânăr, de 25 de ani, din comună.
Verificările polițiștilor au relevat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmației unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Din 2021
România INTERZICE mașinile cu volan pe dreapta

Ca urmare a faptului că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, la 31 ianuarie 2020, mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea circula pe drumurile publice din România, începând cu prima zi a anului viitor, 1 ianuarie 2021.
Din anul 2021, posesorii de mașini cu volan pe dreapta vor trebui să obțină reomologarea acestora de la Registrul Auto Român.
Concret, mașinile vor fi supuse unei serii de modificări, care va presupune mutarea comenzilor cu tot cu volan pe partea stânga, procedeu ce ar putea costa chiar și 2.000 euro sau mai mult, iar costul va fi suportat de proprietari.
Din nefericire, proprietarii care vor alege să își modifice mașinile nu vor putea să încheie polițe de asigurare CASCO pentru acestea.
În 2019, 45 de români și-au pierdut viața în accidente în care au fost implicate mașini cu volanul pe partea dreapta, iar Poliția Română a constatat că, în 90% dintre cazuri, vinovați de producerea accidentelor erau chiar șoferii care conduceau o mașină cu volan pe dreapta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.