Şedinţă CJ „ cu scântei”

0
227

Prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Judeţean Maramureş a debutat „cu scântei”. Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramureş, a informat consilierii că în jurul datei de 20 februarie 2020 va trebui votat bugetul propriu al CJ Maramureş, un „buget ilegal”, după spusele preşedintelui.
Acesta a declarat: „Veştile de la sindicatul de asistenţă socială din Maramureş nu sunt deloc bune. Sumele alocate judeţului nostru au scăzut consistent, dacă ne raportăm doar la anul 2019, respectiv bugetul judeţului a fost redus cu 30%, în timp ce bugetul propriu al CJ a fost înjumătăţit în 2020. Este un buget în bătaie de joc, acesta nu este un buget de austeritate, pentru că nu poate să asigure nici măcar cheltuielile de funcţionare ale tuturor instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean”. De asemenea, Zetea a precizat că la întâlnirea cu reprezentanţii instituţiei pentru Evidenţa Populaţiei, sumele cheltuite în 2019 pentru funcţionarea instituţiei au fost de 2,4 milioane de lei, iar în 2020 ar avea nevoie de un minimum de 2,6 milioane de lei. La 21 de angajaţi, acoperirea este de doar 60% din organigramă, fondurile alocate instituţiei fiind de 300.000 lei, dintr-un necesar de 2,6 milioane de lei. La Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, situaţia este la fel de dezas­truoasă, aici putând fi acoperite salariile şi necesarul de funcţionare pentru numai două luni de zile. Dintr-un necesar de 80 de milioane de lei s-au alocat 13 milioane de lei pentru anul 2020. Toate centrele vor funcţiona doar două luni – după spusele preşedintelui Zetea.
În momentul în care preşedintele Zetea a spus că Guvernul este total iresponsabil pentru judeţul Maramureş, a reacţionat consilierul judeţean, Călin Bota, şi o parte dintre consilierii judeţeni ai partidului de la putere, care au dat replici acide, acuzând conducerea CJ de minciună şi dezinformare.
Zetea a completat: „Este păcat că bugetul Maramureşului nu este văzut mai bine de Guvernul de la Bucureşti, pentru că aşa pierdem cu toţii. Vor urma întâlniri cu conducerile instituţiilor, după care voi propune un buget ilegal în comunicare publică, pentru a putea fi adoptat până în 20 februarie. Trebuie să stabilim dacă tăiem toate investiţiile Maramureşului sau pu­nem presiune socială pe acest premier iresponsabil şi acest ministru al Finanţelor, să acorde judeţului banii de care avem nevoie”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.