Medicina de Urgenţă Azi – exerciţiu de salvare în Firiza

0
37

Evenimentul „Medicina de Urgenţă Azi” se desfăşoară în perioada 30 ianuarie – 2 februarie şi este organizat prin colaborarea mai multor entităţi: Asociaţia „Prietenii Spitalului”, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti”, SMURD, Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureş.
Conferinţa a debutat ieri, cu lucrări ştiinţifice: „Noţiuni teoretice în cadrul suportului vital avansat” (dr. Dacian Juca, medic specialist Medicină de Urgenţă), „Aplicarea tehnicilor corecte în resuscitarea cardio-pulmonară” (dr. Camelia Juca, medic specialist Medicină de Urgenţă), „Dispozitive de imobilizare în traumă” (dr. Mihaela Pasc, medic primar Medicină de Urgenţă), „Tehnici de evacuare şi salvare a unui pacient înecat” (dr. Zoltan Balko, medic primar Medicină de Urgenţă).
Conferinţa s-a încheiat cu un remarcabil exerciţiu de salvare, desfăşurat în Firiza, care a presupus salvarea unor persoane căzute dintr-o barcă, în lacul de acumulare Strâmtori-Firiza. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.