Din 1 februarie, abrogare plată defalcată TVA

0
31

Începând cu data de 1 februarie 2020, Ordonanța Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA se abrogă urmare publicării în Monitorul Oficial nr. 1031/23 decembrie 2019.
Începând cu data de 23 decembrie 2019, organele fiscale nu mai operează înscrieri în Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA.
Până la data de 1 februarie 2020, contul de TVA poate fi executat silit de către orice creditor, indiferent de natura creanței.
În termen de 10 zile de la data de 1 februarie 2020, unitățile Trezoreriei Statului, la care persoanele care au aplicat mecanismul plății defalcate a TVA au deschise conturi de TVA, transferă automat, fără nicio formalitate prealabilă în raport cu titularul contului, disponibilul existent din soldul conturilor de TVA în contul de disponibil al titularului deschis la aceeași unitate a Trezoreriei Statului.
În termen de 10 zile de la data de 1 februarie 2020, persoanele care au aplicat mecanismul plății defalcate a TVA, care nu au deschis la Trezoreria Statului cont de disponibil vor comunica unității Trezoreriei Statului contul curent deschis la o instituție de credit în care se transferă sumele respective.
În cazul în care aceste persoane nu comunică informații privind contul curent deschis la instituția de credit, în baza unei liste a acestor persoane furnizate de Trezoreria Statului, organul fiscal solicită, în termen de 10 zile de la data primirii solicitării de la Trezoreria Statului, titularilor de cont aceste informații, pe care le transmite unităților Trezoreriei Statului, în vederea transferului sumelor.
Începând cu data de 1 februarie 2020, prin conturile de TVA deschise la unitățile Trezoreriei Statului ale persoanelor care au aplicat mecanismul plății defalcate a TVA nu mai pot fi efectuate operațiuni, cu excepția celor prevăzute mai sus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.