Cursuri pentru copii la Ansamblul Transilvania

0
68

Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania continuă în acest an organizarea de cursuri în diferite specializări. Indiferent de vârstă, cei interesaţi pot să înveţe să cânte la instrumente de suflat, să studieze canto popular sau dansul. Preţul unui curs este de 30 lei, lunar. Deja a fost pusă la punct orchestra de tineret a ansamblului, dar şi grupuri de copii care participă la diferite evenimente.
“Sunt foarte interesaţi. Avem peste 100 de copii. Noi le punem la dispoziţie costumele populare, facem cursuri de cor, îi punem să cânte colinde, pricesne, îi ducem la festivaluri, ieşim cu ei de diferite manifestări. Îi stimulăm de Ziua Copilului, de Crăciun. În urma acestor cursuri am înfiinţat Orchestra de Tineret a Ansamblului Naţional Folcloric Transilvania, avem grupe de copii, Muguraşii, Coconii”, a spus directorul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, Iuliana Dăncuş.
În pregătirea copiilor sunt implicaţi mai mulţi dascăli. La dans, profesori sunt: Adrian Sabău, Julieta Dan, Victoria Cosma, Marius Ardelean, Tudor Duli Babici, Alexandru Lupan, Simina Boitor, la vioară: Fabian Ghişe, Marius Sabo şi Iosif Vicsay, instrumente de suflat: Vlad Cliţan şi Mihai Pop, iar de canto se ocupă: Monica Şandor Cliţan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.