Identități plastice pe simeze

0
33

Trei dascăli, trei artiști plastici, trei viziuni originale, reunite sub semnul „Identității” vizuale. Expoziția este deschisă la Galeria de Artă a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Baia Mare. Expun: Alin Hereș, Greti Papiu și Adrian Prykop.
E o expoziție cu „forță pregnantă”, cu mesaj, după cum a declarat președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Baia Mare, Laura Ghinea. „Fiecare dintre artiștii prezenți în această expoziție au mesaj, au tehnică. Sunt într-adevăr înzestrați, cu un limbaj actual, cu o estetică contemporană și cu această mânuire a materialelor, culorilor, dar și cu concept, pentru că în spatele imaginilor se întâmplă fiecare poveste și tematică pe care și-a ales-o fiecare artist”, a spus Laura Ghinea.

Curatorul expoziției, Nicolae Suciu a evidențiat elementele distincte în cazul fiecărui artist plastic ce expune. Astfel, „lucrările lui Greti Papiu ne aduc în preajma unor transparențe de vitralii, dar nu lasă loc doar unei exprimări de artă decorativă, ci îi găsește translucidități și migrații ale tușelor de culoare, înspre volatilitate, înspre accente grave subliniind mesaje pe care încearcă să le strecoare”. Alin Hereș alege varianta provocării de a utiliza mijloacele mass-media. El recurge la programele de calculator pentru a creiona mesajul vizual transmis publicului. În schimb, Adrian Prykop „este fidel preocupărilor pe care le are, a satului maramureșean, de această dată reiterând o serie de simboluri transpuse într-o cheie semantică altfel decât la expoziția anterioară când se regăseau sub forma unor peisaje sau a unor aglomerări rurale. De această dată cooperează doar cu simboluri devenite arhetipale, al porții, al stâlpului, al funiei ca simbol al continuității, al icoanei, al spațiilor țărănești care devin pretexte de pictură”, a punctat artistul plastic, Nicolae Suciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.