Peste 1.000 de fapte penale şi aproape 56.000 de amenzi în 2019

0
20

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor grave de circulaţie produse în anul 2019 arată faptul că pe drumurile publice din județul Maramureș s-au produs 190 de accidente grave de circulaţie, în urma cărora 46 de persoane au decedat şi 165 de persoane au fost rănite grav.
Principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, încălcarea normelor rutiere de către pietoni și încălcarea normelor rutiere de către bicicliști.
Acţiunile desfăşurate în 2019 au vizat asigurarea unui climat de disciplină şi siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ, fiind constatate peste 1.000 de fapte penale şi aplicate aproape 56.000 de sancţiuni contravenţionale.
Au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice peste 3.800 permise de conducere, din care 1.451 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 Km/h. De asemenea au fost retrase 948 certificate de înmatriculare.

Tânăr din Fărcaşa, reţinut pentru altercaţie

Duminică, în jurul orei 12, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un local public din municipiu a avut loc o altercaţie.
Deplasaţi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii au identificat doi băimăreni, de 32 respectiv 38 de ani, şi un tânăr, de 32 de ani, din comuna Fărcaşa. Verificările au relevat că, pe fondul consumului de alcool, tânărul din Fărcaşa i-a agresat fizic pe cei doi băimăreni.
Din cauza leziunilor suferite, unul dintre aceştia a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În baza probatoriului administrat de poliţiştii de investigaţii criminale, faţă de agresor a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.