Sosesc biletele de tratament

0
55

Casa Județeană de Pensii Maramureș așteaptă biletele de tratament balnear. Acestea ar putea sosi săptămâna viitoare. Din 20 ianuarie și până ieri, 5 februarie, la Casa Județeană de Pensii Maramureș au depus cereri pentru un bilet 1.875 de persoane.
Guvernul a stabilit numărul biletelor de tratament balnear pe care le poate asigura în anul 2020 prin sistemul administrat de Casa Națională de Pensii Publice. Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020, biletele fiind acordate prin sistemul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).
Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile. Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau cu boli profesionale. La cele 59.926 de locuri la tratament balnear se pot adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici interesați. Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică, care se va derula cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, și va fi anunțat prin postarea pe Portalul CNPP.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.