Atelier pentru părinți și adolescenți

0
87

Lucrătorul de tineret Diana Sabo va susține mâine, sâmbătă, 8 februarie, de la ora 16, la Reverie – Elixir Maison din Baia Mare, un atelier pentru adolescenți și părinții lor, cu activități menite să le îmbunătățească relația.
,,La ce se gândește? Oare suferă? Oare trece prin ceva grav și nu știu eu? De ce se ceartă cu mine? De ce nu ascultă? De ce fuge de mine? De ce nu mă lasă să ajut? Cu cine umblă? Pe unde umblă? Oare… mă mai iubește? Mi-e dor de copilul meu. Întotdeauna mi-am pus o mie de întrebări ca părinte, dar de când a intrat adolescența în ecuație parcă e mai greu ca niciodată. Brusc, nu mai am în față un copil, ci un tânăr. Ce fac cu el? Cum îi ofer ce are nevoie? Cum mă asigur că e în siguranță? Cineva să-mi dea un manual de utilizare al adolescentului, că nu mai fac față!”. Dacă ești părinte și ți-au trecut prin cap măcar jumătate din propozițiile de mai sus, avem o veste bună și una proastă pentru tine. Vestea proastă este că nu există un manual de utilizare a adolescentului și nici vreo persoană care să dețină adevărul absolut despre cum să ai o relație bună cu copilul tău. Fiecare relație este unică, bazată pe nevoi și așteptări personale, de cele mai multe ori neidentificate.

Vestea bună este că există în Baia Mare un lucrător de tineret care și-a petrecut aproape fiecare zi din ultimii 15 ani în mijlocul, mintea și sufletul adolescenților. Și acum, după sute de tineri transformați, mii de povești ale tinerilor ascultate și muuuulte lecții învățate, vine să împartă din experiența ei cu tine și adolescentul tău. Este vorba despre Diana Sabo, președinta Asociației DEIS din Baia Mare, vicepreședintele FONT – Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș, lucrător de tineret și formator. Are o experiență de peste 15 ani în lucrul cu tinerii, a contribuit semnificativ la promovarea meseriei de lucrător de tineret și a făcut parte din echipa de coordonare a programului Baia Mare – Capitala Tineretului din România 2018-2019. Diana crede în potențialul neexploatat al tinerilor și mizează pe puterea educației și a lucrului de calitate cu tinerii în deschiderea de noi perspective pentru ei. Punctul său forte este consilierea tinerilor și sprijinirea lor pentru a-și gestiona emoțiile, identifica potențialul și a găsi metode de a-l exploata. Donația recomandată pentru participarea la eveniment este de 50 de lei/părinte. Aceasta include un ceai din partea organizatorilor. Participarea tinerilor este gratuită. Banii strânși din donații vor susține activitățile oferite de Asociația DEIS tinerilor. Pentru întrebări sau detalii, doritorii sunt invitați să lase un mesaj privat pe pagina Asociația DEIS sau să trimită un e-mail la contact@deis.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.