Judecătorii Tribunalului Maramureș continuă protestul

0
33

Joi, 6 februarie, a fost convocată Adunarea generală extraordinară a judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureș, în vederea analizării oportunității menținerii formei de protest adoptate prin Hotărârea nr. 2/29.01.2020, față de aprobarea proiectului de lege privind pensia de serviciu a magistraților.
Judecătorii Tribunalului Maramureș au hotărât continuarea protestului, pe perioadă nedeterminată, în următoarele forme:
• Începând cu data de 10 februarie, la Tribunalul Maramureș se reia judecarea tuturor cauzelor aflate pe rolul instanței, precum și regularizarea cererilor aflate în etapa prealabilă.
• Judecătorii Tribunalului Maramureș urmează a refuza participarea la constituirea Birourilor Electorale Județene în anul 2020 cu prilejul desfășurării alegerilor locale și parlamentare.
• Raportat la împrejurarea că actorii implicați în garantarea independenței magistraților și asigurarea normalei func­ționări a justiției ca serviciu public nu au luat măsurile necesare pentru normarea activității judecătorilor, nu au adaptat schemele de personal (judecători și personal auxiliar de specialitate) și nu au asigurat ocuparea tuturor posturilor vacante din sistem, dimpotrivă adoptând măsuri legislative de majorare a vârstei de pensionare a magistraților în contextul în care volumul de activitate al acestora generează o sarcină exorbitantă, judecătorii tribunalului urmează a stabili că ședințele de judecată planificate conform hotărârilor de colegiu nu vor putea depăși un număr total de 30 de dosare, termenele de judecată urmând a fi stabilite, atât pentru cauzele la prim termen, cât și pentru cauzele amânate, astfel încât numărul total de cauze anterior menționat să nu fie depășit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.