Punct de-a dreptul imens! • CSM București – CS Minaur Baia Mare 24-24 (12-8)

0
72

Meci incredibil făcut de CS Minaur Baia Mare miercuri după-amiază în deplasarea de pe terenul celei mai galonate echipe din handbalul feminin românesc al ultimilor ani, CSM București.
Trupa lui Costică Buceschi a smuls un egal senzațional în etapa 16 din Liga Florilor MOL, 24-24 (12-8), iar cu puțină șansă fetele noastre puteau să se întoarcă chiar cu trei puncte. Nimeni nu ar fi anticipat un deznodământ atât de fericit pentru CS Minaur, meciul fiind pregătit foarte bine, în special pe faza de apărare. Ana Maria Măzăreanu a făcut, de asemenea, minuni în poartă, cele 17 intervenții ale sale aducând-o în postura de mvp-ul partidei. Punctul imens cucerit de echipa noastră ne face să credem tot mai mult într-un loc de cupă europeană la final de stagiune, dar fetele trebuie să rămâne la fel de concentrate și determinate și în restul sezonului.

Greșelile din startul jocului au făcut ca în primele 13 minute să se înscrie doar de patru ori, 3-1 în dreptul gazdelor. Avantaj dublat peste cinci minute, 7-3, după care vine o perioadă de recuperare a oaspetelor, care se apropie la un singur gol, 8-7 (27). Finalul primei reprize este de partea fetelor de la CSM, având o distanță de patru lungimi la pauză, 12-8. O cu totul altă repriză secundă are CS Minaur, în care băimărencele se axează mai mult pe defensivă, care dă roade din toate punctele de vedere. Iar acest aspect nu i-a permis grupării din capitală să se desprindă decisiv, deți­nând o diferență de numai trei goluri în ultimele zece minute, 23-20 (54). Fetele noastre instaurează panica în rândul vicecampioanei, marcând gol după gol, Măzăreanu devine imperială între buturi, astfel că Minaur preia conducerea cu patru goluri consecutive, 23-24 (59). Debusolarea în rândul bucureștencelor își spune cuvântul și Adi Vasile solicită time-out. De bun augur, fiindcă Lekic egalează în ultimele 17 secunde, 24-24. Time-out cerut și de Costică Buceschi când mai erau cinci secunde, încercăm o aruncare, nu ne iese și venim acasă cu un punct la care nu spera absolut nimeni.

• Sala Polivalentă din București. • Arbitri: Alexandru Constantin (București) / Laszlo Gal (Harghita). Observator FRH: Adrian Dima (Galați). • Aruncări de la 7 m: 0-6 (transformate: 0-2; au ratat: Popa 2, Lisewska, Szolosi). Minute de eliminare: 4-2. • CSM București: Dedu (13 intervenții; a apărat și 3 de 7 m) – Lekic 6, Curea 5, Pintea 5, Neagu 4, Grbic 2, Cvijic 1, Omoregie 1, Perianu, Klikovac, Marin. Antrenori: Adi Vasile și Mihaela Ciobanu. • CS Minaur Baia Mare: Măzăreanu (17 intervenții) – Lisewska 6 (1 din 7 m), Seraficeanu 5, Shteriova 3, A. Popa 3 (1 din 7 m), Bondar 2, Rysankova 2, Polocoșer 2, Hotea 1, Conache, Cîrstea, Burlachenko, Tămaș, Szolosi. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.


Pentru fetele de la Minaur

După evoluția extraordinară din capitală, în care fetele au ținut în șah echipa lui Cristina Neagu, dedic un catren acestei promițătoare și ambițioase echipe:

„Jucând cu determinare
Pe viață și pe moarte…
Fetele din Baia Mare
Și-au făcut singure parte!
(Valentin TURCU)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.