A crescut numărul cazurilor de infecţii în Maramureş

0
27

La nivel judeţean, în săptămâna 3-9 februarie, numărul total de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare, raportate de Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, a fost de 3.843, cu 29,7% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi mult peste nivelul maxim aşteptat al mediei ultimilor 5 ani. Numărul total de cazuri de pneumonii a fost de 335, cu 10,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, dar în intervalul aşteptat, puţin peste nivelul mediei din ultimii 5 ani.

142 de cazuri de gripă

În prima săptămână a lunii februarie, s-au înregistrat la nivelul judeţului, 142 de cazuri de gripă, din care un caz confirmat de gripă AH3 şi 141 cazuri de gripă clinică. Nouă pacienţi au fot internaţi la Spitalul Judeţean „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, alţi 91 cu gripă clinică au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, 29 de cazuri internate la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus şi 12 cazuri de gripă clinică au fost raportate de medicii de familie din judeţ.
Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani (61 de cazuri) şi 15-49 ani (46 de cazuri). În săptămâna precedentă, cazurile de gripă au crescut cu 57,5%. S-a confirmat virusul gripal tip A subtip H3 din probele recoltate şi lucrate în laboratoarele de referinţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.