Primele bilete de tratament din 2020

0
73

Începe prima serie la tratament pentru pensionarii maramureșeni. Casei Județene de Pensii i-au fost repartizate primele 114 bilete pentru stațiuni. Cele mai multe locuri sunt pentru 1 Mai și Bizușa. Până acum au depus cereri peste 2.000 de persoane.

Noutăți la modul de acordare a biletelor

Prima serie va debuta în 17 februarie. „La Casa Județeană de Pensii Maramureș, s-au înregistrat până în prezent de 2.291 cereri. Pentru prima serie cu plecare din 17, respectiv 18 februarie 2020 au fost repartizate instituției noastre de 114 bilete din care pentru: 1 Mai – 56, Bizușa – 32, Buziaș – 8, Moneasa – 8, Covasna – 6 și Geoagiu – 4”, a informat directorul executiv al Casei Județene de Pensii Maramureș, Lucica Pop.
Biletele de tratament se acordă individual o dată pe an. În vederea eliminării birocrației, la depunerea cererii-tip pentru acordarea unui bilet de tratament balnear pensionarul nu va mai fi obligat să depună copia actului de identitate și talonul de pensie.

Criterii pentru repartizarea biletelor

Durata sejurului este de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile. Distribuirea biletelor se face de către Casa Națională de Pensii prin casele teritoriale de pensii. Potrivit Ministerului Muncii, pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar maximum 15% din numărul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau cu boli profesionale.
Pentru anul 2020, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP este asigurat un număr de 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La numărul de locuri menționat mai sus se va adăuga un număr suplimentar de locuri care vor fi contractate cu operatori economici de profil, până la nivelul sumei de 370.314.000 lei, prevăzută cu această destinație în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.
Criteriile de acordare a biletelor de tratament sunt prevăzute în Ordinul nr. 347/05.02.2020, emis de Președintele Casei Naționale de Pensii Publice. Beneficiarii de bilete de tratament sunt pensionari în proporție de 80% și asigurați în proporție de 20%.
Tarifele pentru unită­țile de cazare în acest an au fost stabilite: pentru unitățile hoteliere de 2 stele, suma de 1.793 lei și pentru cele de 3, respectiv 4 stele-suma de 1.879 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.