Șoferi depistați fără permis și sub influența alcoolului

0
26

Luni, 10 februarie, s-au reluat controalele pe drumurile publice de pe raza întregului județ. Acțiunile, cu caracter preventiv, au luat o formă din sfera penalului pentru 4 maramureșeni care au condus fie fără a avea drept de a conduce fie sub influența băuturilor alcoolice.

În Baia Mare
Un echipaj de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Baia Mare a oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, de 39 de ani, din Baia Sprie. Verificările au relevat că acesta avea dreptul de a conduce anulat, iar valabilitatea numerelor de circulație provizorii erau expirate.

În Petrova
Pe raza comunei Petrova a fost depistat un tânăr, de 33 de ani, din Bistra, care conducea un autoturism chiar dacă nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În Ulmeni
Pe raza orașului Ulmeni a fost oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat domiciliat în municipiul Arad. Întrucât acesta a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere, polițiștii au efectuat verificări care au relevat că de fapt permisul lui de conducere era reținut.

În Vișeu de Sus
O altă persoană, care a comis infracțiuni rutiere, a fost implicată în producerea unui accident de circulație pe strada Carpați, din Vișeu de Sus. La fața locului polițiștii au constatat că un bărbat, de 49 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a ajuns cu autoturismul în gardul unui imobil. Trei pasageri au suferit leziuni în urma impactului și au fost transportați la spital pentru investigații medicale.
Verificările polițiștilor au relevat faptul că bărbatul care a condus autovehiculul avea permisul de conducere cu restricții – suspendat, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, acesta a refuzat recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

În Șomcuta Mare
Amenzi de aproximativ 9.000 lei

Acțiunea a fost organizată de polițiștii din Șomcuta Mare, luni, 10 februarie, în contextul în care viteza excesivă rămâne unul dintre principalii factori care contribuie la producerea accidentelor rutiere.
Încălcarea prevederilor legale, în special a celor referitoare la limita legală de viteză, a impus aplicarea a 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 9.000 lei. De asemenea, a fost reținut un certificat de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.