În Băița • A refuzat testarea cu aparatul etilotest

0
24

Marți, la ora 13.40, polițiștii au oprit pentru verificări un autoturism condus pe raza localității Băița. Polițiștii au identificat șoferul, un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Băița.
Deoarece acesta emana halenă alcoolică, s-a intenționat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Baia Mare unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale.

Trotinetele electrice nu mai au voie pe trotuar!

Ordonanța care modifică OUG nr. 195/ 2002 privind circulația pe drumurile publice, care cuprinde printre altele și regulile de circulație cu trotinetele electrice, a fost publicată în Monitorul Oficial.
Principalele reguli pe drumurile publice:
• trotineta electrică și bicicleta vor putea fi conduse doar de persoane cu vârste de cel puțin 14 ani
• trotinetele electrice vor putea circula doar pe pistele special amenajate, iar în cazurile în care acestea nu există, circulația lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h
• circulația trotinetelor electrice pe trotuar va fi interzisă.
• ca în cazul bicicletelor și mopedelor, trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare și aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare, dispozitive reflectorizant-fluorescente
• casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani
• se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice
Trotineta electrică, definiție: „vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.