Nu există suspiciune de coronavirus în Maramureş!

0
139

• Cetăţeanul întors din China este perfect sănătos

În urmă cu câteva zile, un cetăţean român de origine chineză din comuna Şişeşti s-a întors acasă din China, mai precis din Beijing. Acest fapt a pus pe jar autorităţile locale, îndeosebi pe primarul Ioan Mircea Tentiş, care a considerat de cuviinţă să formuleze un comunicat, în care explică demersurile făcute de acesta (a alertat şcoala din Negreia, Postul de Poliţie Şişeşti, Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Direcţia de Sănătate Publică Maramureş).
În această situaţie, dr. Rareş Pop, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, a organizat o conferinţă de presă ieri, în care a precizat faptul că cetăţeanul nu este suspect de coronavirus, fiind perfect sănătos. Acesta a fost investigat în aeroportul din Dubai, a trecut de toate controalele. Când a ajuns acasă în Maramureş, a fost din nou testat, cu toate acestea, autoizolându-se la domiciliu.
Dr. Rareş Pop: ”Vă informez că în momentul de faţă nu există nici un risc cu privire la sănătatea populaţiei, persoana respectivă este sănătoasă şi monitorizată permanent de către personalul medical care se deplasează de două ori pe zi la domiciliul acestuia. De asemenea, pentru informarea eronată şi isteria provocată în rândul populaţiei, primarul Mircea Tentiş va răspunde conform legii”- a adăugat dr. Rareş Pop. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.