Furt cu un prejudiciu mare!

0
46

Poliţiştii maramureşeni au identificat doi tineri, din judeţul Bistriţa-Năsăud, bănuiţi de comiterea unui furt din locuinţă cu un prejudiciu mare. Joi, 13 februarie, a fost dispusă reţinerea lor pentru 24 de ore.
În fapt, este vorba despre doi tineri, de 19 şi 24 de ani, bănuiţi că, în cursul lunii noiembrie 2019, au comis un furt dintr-o locuinţă, situată în Borşa. Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimată la 65.000 lei.
Echipa complexă de cercetare a efectuat multiple activităţi pentru obţinerea datelor care să conducă la stabilirea identităţii şi depistarea celor care au comis furtul.
Joi, 13 februarie, după identificarea tinerilor, au fost efectuate percheziţii la domiciliile acestora, în urma cărora au fost identificate și ridicate mai multe bunuri sustrase, precum și bunuri folosite la comiterea activităţii infracționale.
În baza probatoriului administrat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei doi tineri, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus cu propunerea arestării preventive.
În cauză poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii lor activități infracționale.


Prins şi reţinut la scurt timp după comiterea unui furt

Joi seara, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi de comiterea unui furt dintr-un imobil situat pe strada Gheorghe Bilaşcu.
Imediat, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că persoane necunoscute au escaladat balconul şi au pătruns prin efracţie într-un apartament, de unde au reuşit să sustragă ceasuri de diferite mărci şi cravate. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 10.000 lei.
La scurt timp, poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale, în colaborare cu cei de ordine publică, au dus la identificarea persoanei bănuite de comiterea furtului. Este vorba despre un bărbat, de 36 de ani, domiciliat în municipiul Iaşi.
În baza probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca bărbatul să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale.


Tineri bănuiţi de comiterea unui furt

Doi tineri, din Şomcuta Mare, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, după ce poliţiştii au administrat probatoriul privind comiterea unui furt.
Verificările au relevat că cei doi tineri, de 15 şi 16 ani, ar fi profitat de faptul că uşa de acces într-o locuinţă a fost neasigurată şi ar fi pătruns într-un imobil din oraş, reuşind să sustragă un rucsac cu peste 1.000 lei şi acte personale.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.


Furturi comise pe fondul neglijenţei!

• Un bărbat, din Baia Sprie, s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Baia Mare pentru a reclama un furt din auto.
Acesta a precizat că, în perioada 11-12 februarie a.c., persoane necunoscute au profitat de faptul că a lăsat portierele autoutilitarei neasigurate şi i-au sustras o borsetă cu acte personale. În acest interval autoutilitara a fost parcată în mai multe locuri de pe raza municipiului.
• Un alt furt a fost reclamat de un bărbat domiciliat în Seini. Acestuia i-a fost sustrasă bicicleta, pe care a lăsat-o neasigurată în Piaţa Unirii din oraş.
În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi desfăşoară cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciilor.


Acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale

Joi, 13 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a ilegalităţilor ce se comit în domeniul drepturilor de proprietate industrială, alimentaţiei publice şi turismului, pe raza comunelor Deseşti şi Ocna Şugatag.
În cadrul activităţilor au fost verificate 9 societăţi comerciale şi 5 persoane fizice. 20 de articole de îmbrăcăminte, în valoare de aproximativ 1.700 lei, pentru care nu au putut fi prezentate certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor, au fost indisponibilizate.
În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca, sub supravegherea Parchetului, să se efectueze cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
Totodată, în cadrul acţiunii au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 lei, fiind confiscate produse alimentare şi ridicată suma de 804 lei în numerar, provenind din activităţi comerciale ilicite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.